Květákový salát po indicku
40 min.

Ingredience
- 1kusKvěták
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceArašídová pomazánka
- 3lžíceMléko kokosové
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaKari koření
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceOlej stolní
- 1hrstSezam - semena
- 1hrstMáta
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut.
- 2Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě.
- 3Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme.
- 4Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej.
- 5Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.