Květákový salát po indicku

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistěný, opláchnutý a na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě 8 až 10 minut.
  • 2
    Očistíme fazolky a 5 minut je vaříme v osolené vodě.
  • 3
    Mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme podélně na tenké plátky a potom ještě na jemné nudličky, krátce povaříme.
  • 4
    Zálivku připravíme tak, že nejprve oloupeme šalotku a česnek, obojí jemně nasekáme a smícháme s arašídovou pastou, kokosovým mlékem a zakysanou smetanou. Při míchání postupně přidáváme kari, pepř, sůl, citronovou šťávu a olej.
  • 5
    Uvařenou, vychladlou zeleninu se zálivkou promícháme a necháme odležet. Nakonec salát posypeme sezamovými semeny a ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.