Květákový salát s kari kořením
45 min.
Ingredience
- Na salát
- 1kusKvěták
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSezam - semena
- 50gramůMáta
- 1300mililitrůVoda pitná
- Na zálivku
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusFeferony
- 1lžíceArašídová pomazánka
- 3lžíceMléko kokosové
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet Sherry
- 1kusCitrony
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme květák a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky. Fazolky omyjeme a odřežeme z nich oba konce. Omyjeme a oškrábeme mrkev a nastrouháme ji na nudličky.
- 2Do hrnce vlijeme 500 ml vody, osolíme a přivedeme ji k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a necháme je vařit 4 minuty. Potom je hned scedíme a zchladíme studenou vodou. V dalších 500 ml osolené vody 8 minut vaříme květákové růžičky. Pak ještě 3 minuty povaříme mrkev v 300 ml vody. Všechnu vařenou zeleninu necháme okapat a vložíme do větší mísy. Promícháme.
- 3Šalotku i česnek oloupeme, feferonku očistíme. Šalotku, česnek i feferonku nasekáme najemno. V menší misce je promícháme s arašídovou pastou, přilijeme kokosové mléko a zakysanou smetanu a dále promícháváme. Přidáme kari koření, sůl, pepř, ocet, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a sezamový olej a olej z pšeničných klíčků. Opět promícháme.
- 4Zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce.
- 5Na teflonové pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka. Mátu nasekáme najemno. Hotový salát posypeme opraženými sezamovými semínky a nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.