Květákový salát s kari kořením

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme květák a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky. Fazolky omyjeme a odřežeme z nich oba konce. Omyjeme a oškrábeme mrkev a nastrouháme ji na nudličky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme 500 ml vody, osolíme a přivedeme ji k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a necháme je vařit 4 minuty. Potom je hned scedíme a zchladíme studenou vodou. V dalších 500 ml osolené vody 8 minut vaříme květákové růžičky. Pak ještě 3 minuty povaříme mrkev v 300 ml vody. Všechnu vařenou zeleninu necháme okapat a vložíme do větší mísy. Promícháme.
  • 3
    Šalotku i česnek oloupeme, feferonku očistíme. Šalotku, česnek i feferonku nasekáme najemno. V menší misce je promícháme s arašídovou pastou, přilijeme kokosové mléko a zakysanou smetanu a dále promícháváme. Přidáme kari koření, sůl, pepř, ocet, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a sezamový olej a olej z pšeničných klíčků. Opět promícháme.
  • 4
    Zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce.
  • 5
    Na teflonové pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka. Mátu nasekáme najemno. Hotový salát posypeme opraženými sezamovými semínky a nasekanou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.