Kyjevské řízky
55 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 800gramůKuřecí prsa
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOregano čerstvé
- 15gramůPetržel - nať
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 4decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1498 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
135 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a rozložíme na pracovní desce. V míse utřeme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem a bylinkami, rozdělíme na 4 díly a každý díl rozprostřeme na střed plátku masa. Plátek přehneme a sepneme párátky, aby se neotvíral. Každou porci obalíme v rozšlehaném vejci a nastrouhaném parmezánu, rozložíme na talíř a necháme v lednici 20 minut odležet.
- 2Uleželé, naplněné řízky znovu obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme dozlatova v hlubší pánvi na rozpáleném oleji.
- 3Podáváme např. s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.