Lasagne s masovou směsí
110 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí maso pečené
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 300gramůMozzarella
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 25gramůTuk
- Bílá omáčka
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 15gramůPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůCibule
- 3gramyPepř černý celý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Parmezán
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- Rajčatová omáčka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme půl hodiny uležet.
- 2Česnek a šalvěj s rozmarýnem posekáme nadrobno, mozzarellu nakrájíme na plátky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmahneme dorůžova. Přisypeme rozmarýn, bobkový list, přilijeme rajčata i s nálevem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna vše dusíme 45 minut.
- 3Do jiného hrnce nalijeme mléko, přidáme mletý muškát, posekanou petrželku, celý pepř a nadrobno nakrájenou cibuli. Zvolna přivedeme k varu. V dalším hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, jakmile mléko projde varem, odstavíme, přecedíme a mléko pomalu přilijeme k jíšce. Promícháme a povaříme dohusta. Také odstavíme. Osolíme, opepříme a přimícháme parmezán.
- 4Pečené maso nakrájíme nadrobno, přidáme do rajčatové omáčky, osolíme, opepříme, chvilku povaříme a také odstavíme. Vyndáme bobkový list.
- 5Těsto vyválíme na plát dvakrát větší než je dno pekáče. Pekáč vymastíme tukem, vložíme do něj těsto tak, aby okraje těsta visely přes hrany pekáče. První vrstvou bude část masa v rajčatové omáčce, druhá vrstva bude část bílé mléčné omáčky, posypeme strouhaným permezánem a postup opakujeme, až nám dojdou suroviny. Převislé těsto překlopíme přes náplň, povrch posypeme šalvějí, poklademe plátky mozzarelly, zakapeme panenským olejem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme 45 minut.
- 6Upečené lasagne naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.