Lasagne s mořským ďasem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1164 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
57 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Poté ji všechnu krom cibule dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petržel a kopr nasekáme na jemno. Lasagne uvaříme dle návodu výrobce. Zapékací formu vymažeme máslem.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a poprášíme moukou, za stálého míchání zalijeme vývarem a vermutem. Vmícháme polovinu česneku a lžíci uvařené zeleniny, povaříme 20 minut. Omáčku propasírujeme přes síto, přimícháme smetanu a žloutky. Krátce povaříme, poté dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a odstavíme z plotny.
  • 3
    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm zbytek česneku a strouhanku. Zeleninu smícháme s polovinou omáčky. Plátky lasagní rozprostřeme na dno formy, posypeme strouhankou s česnekem a třetinou zeleniny s omáčkou a plátky mořského ďasa, osolíme a opepříme, posypeme sekaným koprem. Překryjeme další vrstvou lasagní a postup opakujeme, zakončíme vrstvou lasagní, kterou posypeme zbytkem strouhanky a přelijeme zbytkem omáčky. Pečeme 30 minut při 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.