Lasagne s mořským ďasem
80 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 210gramůCuketa
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 180gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar rybí
- 125mililitrůDolin - Vermouth
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůStrouhanka
- 400gramůLasagne
- 500gramůMořský ďas
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůKopr čerstvý
- 5litrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1164 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
57 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Poté ji všechnu krom cibule dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petržel a kopr nasekáme na jemno. Lasagne uvaříme dle návodu výrobce. Zapékací formu vymažeme máslem.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibuli a poprášíme moukou, za stálého míchání zalijeme vývarem a vermutem. Vmícháme polovinu česneku a lžíci uvařené zeleniny, povaříme 20 minut. Omáčku propasírujeme přes síto, přimícháme smetanu a žloutky. Krátce povaříme, poté dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a odstavíme z plotny.
- 3Máslo rozpálíme a osmahneme na něm zbytek česneku a strouhanku. Zeleninu smícháme s polovinou omáčky. Plátky lasagní rozprostřeme na dno formy, posypeme strouhankou s česnekem a třetinou zeleniny s omáčkou a plátky mořského ďasa, osolíme a opepříme, posypeme sekaným koprem. Překryjeme další vrstvou lasagní a postup opakujeme, zakončíme vrstvou lasagní, kterou posypeme zbytkem strouhanky a přelijeme zbytkem omáčky. Pečeme 30 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.