Lasagne se sýrovou omáčkou

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
36 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky upečeme dohněda, na chvíli zabalíme mikrotenového sáčku. Potom je oloupeme, dužninu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Lilky nakrájíme na kolečka silná 1 cm, vložíme do vroucí vody, povaříme téměř doměkka. Potom je scedíme a osušíme.
  • 3
    Nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymiám smažíme při střední teplotě na oleji, až cibule změkne. Přidáme plátky žampionů, krátce podusíme.
  • 4
    Vmícháme konzervovaná rajčata, fazole, chilli omáčku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom teplotu zmírníme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut, až začne houstnout. Odstavíme ji a odložíme.
  • 5
    Sýrová omáčka: V rendlíku připravíme při střední teplotě světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme ji a postupně do ní zamícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, zahříváme do zhoustnutí a ještě asi minutu povaříme. Přidáme sýr ricotta a vymícháme dohladka.
  • 6
    Plátky těsta připravíme podle návodu na balíčku (některé se musejí předvařit), pak 4 plátky položíme na dno vymazané zapékací mísy. Na ně upravíme polovinu lilků, špenátu, bazalky, paprik, sušených rajčat a rajčatové omáčky. Potom následuje vrstva plátků těsta. Jednotlivé vrstvy zopakujeme s druhou polovinou surovin. Navrchu bude opět vrstva plátků těsta. Pokrm zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a čedarem a pečeme asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.