Lasagne se sýrovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 180gramůPaprika červená
- 550gramůLilek
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 440gramůPassata (drcená rajčata)
- 400gramůFazole
- 1lžíceChilli omáčka
- 250gramůLasagne
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůBazalka
- 40gramůSýr Parmezán
- 50gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 90gramůRajčata sušená sterilovaná
- 3stroužkyČesnek
- Sýrová omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 600gramůSýr Ricotta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
36 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky upečeme dohněda, na chvíli zabalíme mikrotenového sáčku. Potom je oloupeme, dužninu nakrájíme na nudličky.
- 2Lilky nakrájíme na kolečka silná 1 cm, vložíme do vroucí vody, povaříme téměř doměkka. Potom je scedíme a osušíme.
- 3Nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymiám smažíme při střední teplotě na oleji, až cibule změkne. Přidáme plátky žampionů, krátce podusíme.
- 4Vmícháme konzervovaná rajčata, fazole, chilli omáčku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom teplotu zmírníme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut, až začne houstnout. Odstavíme ji a odložíme.
- 5Sýrová omáčka: V rendlíku připravíme při střední teplotě světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme ji a postupně do ní zamícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, zahříváme do zhoustnutí a ještě asi minutu povaříme. Přidáme sýr ricotta a vymícháme dohladka.
- 6Plátky těsta připravíme podle návodu na balíčku (některé se musejí předvařit), pak 4 plátky položíme na dno vymazané zapékací mísy. Na ně upravíme polovinu lilků, špenátu, bazalky, paprik, sušených rajčat a rajčatové omáčky. Potom následuje vrstva plátků těsta. Jednotlivé vrstvy zopakujeme s druhou polovinou surovin. Navrchu bude opět vrstva plátků těsta. Pokrm zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a čedarem a pečeme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.