Ledový salát podávaný s kozím sýrem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát a roketu omyjeme, odstraníme zvadlé listy a natrháme je na kousky. Houby lišky očistíme, jsou-li větší, pokrájíme je na drobnější kousky.
  • 2
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a šalotku na ni vhodíme. Necháme ji zesklovatět a pak k ní přidáme houby a dusíme asi 7 minut. Nakonec odstavíme z plotny a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.
  • 3
    Omyjeme a oškrábeme celer, nastrouháme ho na hrubém struhadle a pak zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    V misce si z octa, vína, olivového a ořechového oleje a hořčice připravíme zálivku. Vyšleháme ji dohladka. Osolíme ji a opepříme.
  • 5
    Hroznové víno omyjeme a rozkrájíme na poloviny a vybereme semínka.
  • 6
    Na pánvi si na oleji opečeme na kostičky pokrájený kozí sýr.
  • 7
    Ve velké misce lehce promícháme salát, roketu a celer a zalijeme zálivkou. Přidáme houby, hroznové víno a kozí sýr. Opět lehce promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.