Ledový salát podávaný s kozím sýrem
30 min.
Ingredience
- 1kusSalát listový Dubáček
- 1kusRoketa
- 250gramůLišky čerstvé
- 1kusŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůHroznové víno
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůSýr kozí
- 30gramůOřechy vlašské
- Na zálivku
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceVíno portské
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceOřechový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Salát a roketu omyjeme, odstraníme zvadlé listy a natrháme je na kousky. Houby lišky očistíme, jsou-li větší, pokrájíme je na drobnější kousky.
- 2Šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a šalotku na ni vhodíme. Necháme ji zesklovatět a pak k ní přidáme houby a dusíme asi 7 minut. Nakonec odstavíme z plotny a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.
- 3Omyjeme a oškrábeme celer, nastrouháme ho na hrubém struhadle a pak zakapeme citronovou šťávou.
- 4V misce si z octa, vína, olivového a ořechového oleje a hořčice připravíme zálivku. Vyšleháme ji dohladka. Osolíme ji a opepříme.
- 5Hroznové víno omyjeme a rozkrájíme na poloviny a vybereme semínka.
- 6Na pánvi si na oleji opečeme na kostičky pokrájený kozí sýr.
- 7Ve velké misce lehce promícháme salát, roketu a celer a zalijeme zálivkou. Přidáme houby, hroznové víno a kozí sýr. Opět lehce promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.