Letnice z Pošumaví
60 min.
Ingredience
- 180gramůHříbky čerstvé
- 350gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPórek
- 1kusPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžíceLibeček
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůKapusta kadeřavá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceKrupice dětská
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1kusRajčata
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme, omyjeme hříbky a pokrájíme je na plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. Očistíme a omyjeme mrkev, pórek, petržel i s natí, celerovou nať, libeček, cibuli, česnek a kapustové listy. Mrkev a kořen petržele pokrájíme na tenká kolečka. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a kapustu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky. Nať celeru s libečkem pokrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli a přidáme všechnu pokrájenou zeleninu (kromě petrželové natě). Promícháme a smažíme 2-3 minuty, zeleninu posypeme dětskou krupicí, přidáme sladkou papriku, znovu promícháme a zalijeme vodou. Doložíme brambory, hříbky, sůl, kmín, pepř, nové koření, bobkový list a vše vaříme pomalu 20 minut. Do polévky ještě přidáme jedno omyté, rozkrojené rajče.
- 3Když je zelenina měkká, dochutíme polévku petrželkou, vyjmeme bobkový list a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.