Letnice z Pošumaví

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, omyjeme hříbky a pokrájíme je na plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. Očistíme a omyjeme mrkev, pórek, petržel i s natí, celerovou nať, libeček, cibuli, česnek a kapustové listy. Mrkev a kořen petržele pokrájíme na tenká kolečka. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a kapustu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky. Nať celeru s libečkem pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli a přidáme všechnu pokrájenou zeleninu (kromě petrželové natě). Promícháme a smažíme 2-3 minuty, zeleninu posypeme dětskou krupicí, přidáme sladkou papriku, znovu promícháme a zalijeme vodou. Doložíme brambory, hříbky, sůl, kmín, pepř, nové koření, bobkový list a vše vaříme pomalu 20 minut. Do polévky ještě přidáme jedno omyté, rozkrojené rajče.
  • 3
    Když je zelenina měkká, dochutíme polévku petrželkou, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.