Lilek na koření
25 min.
Ingredience
- 250mililitrůOlej olivový
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 3kusyHřebíček
- 2lžíceHrozinky
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyLilek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,33šálekOříšky piniové
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
79 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Lilky rozkrojíme na poloviny, rozkrojenou stranou je položíme na vymazaný pekáč, potřeme je olejem a pečeme 10 minut, až zčernají. V polovině pečení je obrátíme.
- 2Zbytek oleje smícháme s citronovou šťávou, octem, hřebíčkem, oříšky, rozinkami, cukrem, bobkovým listem, mletou paprikou, solí a pepřem.
- 3Lilky před podáváním přelijeme marinádou, necháme je vychladnout a jednou je otočíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.