Lilek plněný rýží a rajčaty
65 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lilky zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme. Dužinu z pečených lilků částečně vydlabeme a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a česnekem osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařenou nebo dušenou rýži a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Zlehka promícháme, krátce podusíme a přidáme olej. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Směsí naplníme lilky a pokrm zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.