Lilek po italsku

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájený špek a dozlatova ho opečeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je.
  • 2
    Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve ke slanině, cibuli a česneku. Vše osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Lilky omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Vnitřní strany osolíme. V misce smícháme mouku, najemno nasekanou pažitku, petrželku a bazalku, nastrouhaný čedar, zakysanou smetanu a ve vzniklém těstíčku lilky obalíme. Poté lilky vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme je rajčatovou omáčkou.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 220°C a lilky s rajčatovou omáčkou asi 25 minut zapékáme. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.