Lilek po italsku
75 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůLilek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Čedar
- 6lžicZakysaná smetana
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájený špek a dozlatova ho opečeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je.
- 2Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve ke slanině, cibuli a česneku. Vše osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Lilky omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Vnitřní strany osolíme. V misce smícháme mouku, najemno nasekanou pažitku, petrželku a bazalku, nastrouhaný čedar, zakysanou smetanu a ve vzniklém těstíčku lilky obalíme. Poté lilky vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme je rajčatovou omáčkou.
- 4Troubu předehřejeme na 220°C a lilky s rajčatovou omáčkou asi 25 minut zapékáme. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.