Lilek s rýžovou náplní
55 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 300gramůRýže loupaná
- 240gramůCibule
- 6gramůMáta
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaNové koření mleté
- 10gramůOříšky piniové
- 6gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 6gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.
- 2Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.
- 3Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.
- 4Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.