Lilková pomazánka s piniovými oříšky
45 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1kusRajčata
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín římský
- 2lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230 °C, celé lilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou a vložíme na pečící plech. Pečeme přibližně 20 – 25 minut, lilky musí být velmi měkké. Upečené přendáme na talíř a necháme vychladnout.
- 2Do misky vložíme rajče, které přelijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme proudem studené vody. Takto připravené rajče rozpůlíme, oloupeme a vyjmeme z něj semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky a odložíme, lilky rozpůlíme, dužninu vydlabeme lžící.
- 3Připravíme si mixér, do něj vložíme dužninu z lilků, nakrájený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mírně opražené piniové oříšky, sůl a pepř. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou hmotu, přendáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku a připravené rajče. Přikryjeme potravinářskou folií, vložíme na 30 minut do lednice, před podáváním posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.