Lilkové pyré s rajčaty a olivami

40 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme.
  • 3
    V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut.
  • 4
    Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Pyré můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.