Lilkové pyré s rajčaty a olivami
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 250gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín římský
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlivy černé
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme.
- 3V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut.
- 4Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Pyré můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.