Lilkový humus
90 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 13gramůČesnek
- 35mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceOmáčka Tahini
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5gramSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 5gramůOlivy černé
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.
- 2Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.
- 3Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.
- 4Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.