Lilkový humus

90 min.
Saúdská Arábie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.
  • 2
    Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.
  • 3
    Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.