Lilkový salát se šunkou
45 min.
Ingredience
- Na dresink
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůLilek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůŘeřicha
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůProsciutto sušené
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
- 2V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
- 3Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
- 4Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.