Lilkový salát se šunkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a na 30 minut odstavíme. Znovu ho propláchneme, osušíme a poprášíme moukou.
  • 2
    V pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
  • 4
    Svaříme ocet, přidáme olej, citrónovou štávu s bylinkami, vše osolíme a opepříme. Dresink přivedeme k varu a necháme odstát. Dresinkem pokapeme salát a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.