Lilky plněné směsí rizota
80 min.
Ingredience
- 60gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusLilek
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusPaprika červená
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceHrozinky
- 25gramůOřechy Kešu
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 45gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
211 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.
- 2Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.
- 3Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.
- 4Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.
- 5Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.
- 6Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.
- 7Podáváme horké ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.