Lilky s fazolovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 120gramůCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 70mililitrůOlej olivový
- 200gramůFazole červené sterilované
- 40gramůHrozinky
- 50gramůOříšky piniové
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno červené
- 200gramůRajčata
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
93 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno.
- 2Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny.
- 3Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut.
- 4Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.