Listové šneky se sardelkami a olivami
35 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2kusySardinky v oleji
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůOlivy černé
- 1kusChilli paprička sušená
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 100mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
- 3lžíceVoda pitná
- Těsto
- 1baleníListové těsto
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
- 2Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty.
- 3Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme.
- 4Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu.
- 5Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut.
- 6Šneky necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.