Listové šneky se sardelkami a olivami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, šneky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
  • 2
    Na náplň opláchneme sardinky (máme-li, lepší jsou sardelky), necháme okapat. Olivy, kapary, česnek, sardelky, chilli papričku a lístky šalvěje nakrájíme na drobno. Směs zakapeme citronovou šťávou, přidáme rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej a utřeme do pasty.
  • 3
    Listové těsto na pomoučeném vále vyválíme do obdélníka, potřeme náplní (necháme asi 1,5 cm okraj) a těsto svineme. Vzniklou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 60 minut odpočinout. V průběhu hodiny roládu několikrát obrátíme.
  • 4
    Vychlazenou roládu nakrájíme na 4 mm silné plátky, rozložíme ve větší vzdálenosti na plechy a dáme na 15 minut do chladu.
  • 5
    Šneky pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě 6 – 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme dalších zhruba 8 minut.
  • 6
    Šneky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.