Majonézový bramborový salát
60 min.

Ingredience
- 200gramůZakysaná smetana
- 225mililitrůMajonéza
- 20gramůHořčice
- 600gramůBrambory
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 120mililitrůOcet vinný
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a nakrájíme na kolečka. Hořčici rozmícháme v bujónu, přidáme ocet, osolíme, opepříme, krátce povaříme a nalijeme na brambory. Na 1-2 hodiny necháme odstát. Poté je scedíme, uložíme do mísy, přidáme majonézu, celer nakrájený na kousky, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou, můžeme přizdobit plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.