Makaronový nákyp s brokolicí

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony rozlámeme a uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupaný česnek nasekáme a zpěníme na másle. Přidáme brokolici, mrkev a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Podlijeme vývarem a zvolna vaříme několik minut.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme střídavě vrstvou makaronů, zeleniny a nasekané petrželky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.