Makaronový nákyp s brokolicí
50 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrokolice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaŠafrán
- 4litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony rozlámeme a uvaříme v osolené vodě.
- 2Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupaný česnek nasekáme a zpěníme na másle. Přidáme brokolici, mrkev a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Podlijeme vývarem a zvolna vaříme několik minut.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme střídavě vrstvou makaronů, zeleniny a nasekané petrželky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.