Makarony s ementálem a piniovými semínky
40 min.
Ingredience
- 120gramůOříšky piniové
- 350gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 25gramůPetržel - nať
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme petrželku, piniová semínka a kukuřici a na mírném ohni smažíme asi 5 minut.
- 3Nakonec do pánve přimícháme uvařené makarony, vše znova prohřejeme, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 4Servírujeme na připravené talíře, posypeme nastrouhaným ementálem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.