Mallorské mandlové kuře pečené s bramborami
75 min.
Ingredience
- 120gramůMandle
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůBrambory
- 4kusyKuřecí stehna
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceMajoránka
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůŠlehačka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme, očištěnou cibuli s česnekem nahrubo nasekáme. Oloupeme brambory, rozkrájíme je na kostky, větší kuřecí stehna omyjeme a osušíme.
- 2Olivový olej rozehřejeme ve velké hluboké litinové pánvi s ohnivzdornou rukojetí, z obou stran do zlatova opečeme kuřecí stehna. Přidáme cibuli s česnekem a brambory a zvolna 10 minut směs opékáme. Když brambory zezlátnou, přidáme mandle a lehce je opražíme.
- 3K masu s bramborami poté přidáme šafrán namočený ve 2 lžících teplé vody, 1½ lžíce nasekané čerstvé majoránky a bobkový list. Zalijeme suchým bílým vínem a šlehačkou, osolíme, opepříme, promícháme.
- 4Pánev následně vložíme do trouby předehřáté na 180°C, pečeme 45 minut, hotové jídlo pak rozdělíme na hluboké talíře, ozdobíme zbytkem majoránky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.