Marinovaný jehněčí špíz
30 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí plec
- 50mililitrůOlej olivový
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyOregano čerstvé
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 5kusůBobkový list
- 75mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůRajčata
- 4kusyChilli paprička
- 250gramůLilek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150 ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce.
- 2Dřevěné špízy namočíme do vody. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky.
- 3Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napíchneme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni nebo v grilovací pánvi asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme, opepříme a posypeme sekaným oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.