Marinovaný jehněčí špíz

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150 ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce.
  • 2
    Dřevěné špízy namočíme do vody. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napíchneme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni nebo v grilovací pánvi asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme, opepříme a posypeme sekaným oreganem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.