Maso v jogurtu s pečenými novými brambory
75 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 3lžíceOlej olivový
- Marináda
- 200gramůJogurt bílý
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- Pečené nové brambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
- 2Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
- 3Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
- 4Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
- 5Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.