Maso v jogurtu s pečenými novými brambory

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.
  • 2
    Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.
  • 3
    Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.
  • 4
    Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.
  • 5
    Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.