Masová roláda se zeleninou na víně a brandy

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
52 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití.
  • 2
    Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.