Masová roláda se zeleninou na víně a brandy
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaOregano sušené
- 1kusCeler řapíkatý
- 100mililitrůBrandy peach
- 60mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramTelecí hruď
- 500gramůTelecí kosti
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceBazalka
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 8plátkůŠunka dušená
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
52 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití.
- 2Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou.
- 3Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.