Masová směs s rýží
65 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 250gramůVepřová uzená plec
- 600gramůVepřová kýta
- 250gramůKlobása Dunajská
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- 300gramůRýže loupaná
- 0,25lžičkaTabasco
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1378 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
90 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové kuře zbavíme kůže, naporcujeme na 10 porcí a obalíme v mouce, uzené maso a vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli drobně nakrájíme, česnek rozdrtíme a překrájíme, petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve vodě 10 minut na mírném plameni vaříme slepičí bujón.
- 2V silnostěnném hrnci na rozpáleném oleji s máslem ze všech stran osmažíme porce kuřete, poté je přeložíme na mísu. Do výpeku vmícháme cibuli, česnek, papriku a petrželovou nať a 2 minuty restujeme. Promícháme a přidáme uzené maso, kýtu a klobásu. Směs osolíme, opepříme, vlijeme tabasco, přidáme bobkové listy a 3 minuty smažíme. Poté přidáme osmažené porce kuřete, rýži a slepičí vývar. Vše promícháme a rychle přivedeme do varu. Plamen zmírníme a pod poklicí směs za občasného míchání dusíme. Po 20 minutách odklopíme a na silnějším plameni dusíme ještě asi 10 minut. Rýže musí být dobře udušená.
- 3Směs servírujeme v nádobě, v níž se připravovala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.