Masové minikarbanátky s mangovým dipem
45 min.
Ingredience
- 150gramůRukola
- 1kusCibule
- 1,5lžíceKerblík
- 1lžíceKopr čerstvý
- 250gramůVepřový bok
- 200gramůHovězí maso přední
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceJogurt bílý
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceKapary
- mangový dip
- 2lžíceHellmann's Majonéza originál
- 1kusMango
- 2špetkyPepř citronový
- 2špetkySůl
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.
- 2Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.
- 3Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
- 4Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- 5Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.