Masové minikarbanátky s mangovým dipem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.
  • 2
    Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.
  • 3
    Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
  • 4
    Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • 5
    Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.