Masový špíz s dýňovým čatní

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1661 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
132 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové pečené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Toasty rozčtvrtíme. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku nakrájíme na delší kousky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme.
  • 2
    Rozmícháme olej, sůl, pepř, hořčici a tymián. Promícháme s masem, toasty, cibulí a petrželkou. Přikryjeme a marinujeme 1 hodinu.
  • 3
    Přísady střídavě napichujeme na špíz a grilujeme asi 10 minut po všech stranách.
  • 4
    Na čatní nahrubo nakrájíme dýňovou dužninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a najemno nasekáme.
  • 5
    Vše opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme koření, ocet a rajčatový protlak. Přilijeme trochu vody a zvolna vaříme asi 1 a 1/2 hodiny.
  • 6
    Čatní znovu podle potřeby ochutíme, přimícháme hrozinky a necháme táhnout asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.