Masový špíz s dýňovým čatní
135 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 60gramůCibulka jarní
- 60gramůPetržel - nať
- 120mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůTymián čerstvý
- 1kusLilek
- 1kusChilli paprička
- 4kusyHřebíček
- 30gramůCukr třtinový
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 100mililitrůOcet vinný
- 40gramůHrozinky
- 500gramůDýně
- 15gramůHořčice
- 750gramůVepřové maso pečené
- 20gramůProtlak rajčatový
- 6plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1661 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
132 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vepřové pečené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Toasty rozčtvrtíme. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku nakrájíme na delší kousky. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme.
- 2Rozmícháme olej, sůl, pepř, hořčici a tymián. Promícháme s masem, toasty, cibulí a petrželkou. Přikryjeme a marinujeme 1 hodinu.
- 3Přísady střídavě napichujeme na špíz a grilujeme asi 10 minut po všech stranách.
- 4Na čatní nahrubo nakrájíme dýňovou dužninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a najemno nasekáme.
- 5Vše opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme koření, ocet a rajčatový protlak. Přilijeme trochu vody a zvolna vaříme asi 1 a 1/2 hodiny.
- 6Čatní znovu podle potřeby ochutíme, přimícháme hrozinky a necháme táhnout asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.