Medový dresink s rajčatovým salátem
25 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceMed včelí
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 4lžíceOlej mandlový hořký
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 750gramůRajčata Cherry
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 100gramůRoketa
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky.
- 2Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.