Mexická krůtí prsa
70 min.
Ingredience
- 750gramůKrůtí prsa
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Omáčka
- 60gramůCibule
- 90gramůMandle
- 400gramůRajčata
- 30gramůHrozinky
- 20gramůČokoláda na vaření
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžíceSkořice mletá
- 3gramyHřebíček
- 5gramůKoriandr mletý
- 5gramůKmín drcený
- 3gramyAnýz mletý
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omáčka molé: krátce rozmixujeme rajčata, cibuli, loupané mandle, podle uvážení rozinky, čokoládu, česnek, sezamová semínka, chilli
- 2koření, skořici, hřebíček, koriandr, kmín, anýz a odměřené množství vody.
- 3Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme naklepané a osolené krůtí maso a asi 5 minut zprudka ze všech stran smažíme.
- 4Přidáme omáčku molé a 2 minuty ji za stálého míchání zahříváme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi 40 minut zvolna dusit, až maso změkne. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.