Mexické tortilly se sýrem a zeleninou

59 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
26 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané brambory pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce s 5 dl vody, solí a kmínem. Vaříme 10 minut, potom je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Očištěnou jarní cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou a oloupanou cuketu s Tofu sýrem nakrájíme na malé kostičky (1 x 1 cm). Papriku a rajče omyjeme, papriku rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajče nakrájíme na kostičky. Ještě omyjeme petrželku s koprem a bylinky drobně pokrájíme.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu a pod pokličkou dusíme cca 4 minuty. Přidáme brambory, Tofu sýr, sójovou omáčku, 1 dl zeleninového bujónu, pepř, 1/2 pokrájených bylinek, promícháme a pomalu vaříme do doby, až se tekutina vyvaří.
  • 4
    V mikrovlnné troubě ohřejeme podle návodu tortilly. (Přibližně 1-2 minuty při 200°C - 220°C).
  • 5
    Do středu každé tortilly dáme 1-2 lžíce zeleninové nádivky. Jeden spodní okraj přeložíme dovnitř, okraje tortilly ze dvou stran přeložíme do tvaru kapsy - tímto vytvoříme tzv. "buritos". Posypeme je zbytkem bylinek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.