Mexický steak Adobado

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme hořčici, sůl a pepř, promícháme. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a rukama do nich důkladně vetřeme kořeněnou hořčici. Necháme 60 minut marinovat.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na jemno nakrájené chilli papričky. Orestované chilli papričky vložíme do mixéru společně s vodou a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli, kmín a oregano a znova mixujeme.
  • 3
    V kastrolu rozpustíme máslo a umixované chilli pyré v něm asi 5 minut povaříme. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, ocet a ještě 20 minut vaříme.
  • 4
    Takto vzniklou pikantní omáčkou zalijeme už marinující se steaky a necháme marinovat dalších 60 minut.
  • 5
    Rozpálíme grilovací pánev a steaky notně pokryté marinovací omáčkou grilujeme.
  • 6
    Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.