Míchaný salát s grilovaným tuňákem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 25gramůHořčice
- 200gramůSalát hlávkový
- 250gramůBrambory
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyRajčata
- 60gramůOlivy černé
- 80mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůTuňák obecný
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištíme fazolky, necháme okapat a podusíme 2-4 minuty.
- 2Z oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku.
- 3Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi na venkovním grilu opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růzový. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
- 4Brambory oloupeme, rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky.
- 5Talíře ozdobíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci a posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s opečeným toastem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.