Milánské cannelloni
115 min.

Ingredience
- 150gramůMozzarella
- 50gramůSýr Parmezán
- 200gramůCannelloni
- Bešamelová omáčka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 10gramůPetržel - nať
- 3gramyPepř černý celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- Náplň
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůHovězí maso mleté
- 250gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 125gramůSýr Ricotta
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůOregano sušené
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Rajčatová omáčka
- 250gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 20gramůBazalka
- 1stroužekČesnek
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Náplň: nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme, až cibule změkne. Přidáme mleté maso a smažíme do hněda, případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Poté maso promícháme se špenátem i rajčatovým protlakem, chvíli vaříme a odstavíme. Smícháme sýr Ricotta, vejce, dobromysl, sůl a pepř, směs důkladně vmícháme do masa se špenátem a rajčatovým protlakem.
- 2Bešamelová omáčka: do hrnce vlijeme mléko, přidáme snítku petrželky a celý pepř, následně přivedeme k varu. Odstavíme, necháme asi 10 minut stát. Petrželku a pepř odstraníme.
- 3Na malém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, až vznikne hladká kaše. Odstavíme, postupně vmícháme přecezené mléko. Omáčku znovu zahříváme, průběžně promícháváme k varu, dokud nezačne houstnout. Ztlumíme oheň, omáčku krátce povaříme, poté do ní vmícháme smetanu a osolíme.
- 4Rajčatová omáčka: suroviny smícháme v hrnci, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.
- 5Pomocí sáčku na zdobení dortů nebo lžičkou naplníme cannelloni náplní z hovězího masa a špenátu.
- 6Na dno pekáče dáme trochu rajčatové omáčky a vložíme do ní cannelloni. Na těstoviny nalijeme bešamelovou omáčku, poté zbývající rajčatovou omáčku. Pokrm posypeme směsí nastrouhaných sýrů a zapékáme bez pokličky 35 - 40 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.