Minestra
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 225gramůFazole bílé
- 1kusKosti vepřové
- 1kusKapusta hlávková
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 225gramůRajčata
- 4kusyCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3kusyBrambory
- 3kusyCuketa
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
20 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole (cannellini) namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet.
- 2Olej rozpálíme v hrnci a vložíme do něj šunkovou kost, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Smažíme, až cibule změkne, ale nezbarví se. Přidáme nakrájenou nať celeru, na kostičky krájenou mrkev, kapustu a zelené fazolové lusky. Pokud použijeme místo kapusty čerstvý špenát, přidáme ho později.
- 3Fazole osušíme, rajčata oloupeme a spolu s čili papričkou přidáme do hrnce. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Z povrchu dle potřeby sléváme tuk. Přidáme bobkový list, rozmarýn a na velmi mírném ohni vaříme nezakryté asi 75 minut, až jsou fazole měkké.
- 4Přidáme na kostičky pokrájené brambory, vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme rozkrájenou cuketu, případně špenát a vaříme dalších 20 minut. Z povrchu sléváme tuk. Vyndáme kost, koření, přidáme čerstvou bazalku a petržel.
- 5Podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.