Mleté maso s rýží na mexický způsob
180 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusBujón hovězí
- 6kusůRajčata
- 160mililitrůZakysaná smetana
- 140gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceOlej rostlinný
- 400gramůRýže parboiled předvařená v sáčcích
- 0,25lžičkaTabasco
- Na omáčku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, rajče nakrájíme na kostičky.
- 2V silnostěnném rendlíku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vmícháme mleté maso a za stálého míchání restujeme alespoň 5 minut. Poté vmícháme rajčatovou omáčku, rozdrobenou bujónovou kostku, tabasco, promícháme a na mírném plameni přivedeme do varu. Poté směs přiklopíme a dusíme za občasného míchání alespoň 10 minut.
- 3V mezičase uvaříme předvařenou rýži podle návodu.
- 4Uvařenou rýži na talíři upravíme do kruhu, do středu naložíme porci masové směsi, ozdobíme částí nakrájeného rajčete, přelijeme smetanou a zasypeme sýrem.
- 5Rajčatovou omáčku připravíme osmažením drobně pokrájené cibule a česneku na másle. Přidáme očištěnou a drobně nakrájenou kořenovou zeleninu. Směs zamícháme, 2 minuty smažíme, poté přimícháme rajčata, která jsme nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme, kořeníme oreganem, tymiánem, bazalkou a bobkovými listy. Směs ještě osladíme a na velmi mírném plameni dusíme asi 2 hodiny. Poté omáčku propasírujeme do hluboké pánve a pomalu dusíme, až omáčka zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.