Mleté skopové maso s rýží

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
36 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.
  • 2
    Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.
  • 3
    Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  • 4
    Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.