Mleté skopové maso s rýží
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1kusLilek
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 200gramůRýže loupaná
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 300gramůSkopová plec
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
36 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.
- 2Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.
- 3Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- 4Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.