Mořské plody v listovém těstě
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 3kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůVepřový bok uzený
- 100gramůRajčata
- 1kusLimetka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůMořské plody mix
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMartell cognac
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- Ryby z těsta
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
65 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- 3V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.
- 4Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.