Mořský ďas s bramborami

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké.
  • 3
    Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.