Mořský ďas s bramborami
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 250gramůBrambory
- 3gramyŠafrán
- 20gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku společně s česneku. Omyjeme rybí plátky a nakrájíme je na proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme do ní pokrájené brambory, posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou, zalijeme je naběračkou vody a na mírném plameni je povaříme asi 10 minut nebo dokud nebudou měkké.
- 3Vložíme na brambory pokrájené rybí maso, posypeme ho šafránem, zalijeme vínem a necháme víno na prudkém plameni vyvařit. Přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše ještě 5 minut podusíme a rybí maso poléváme vydušenou šťávou. Hotový pokrm přemístíme na servírovací mísu a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.