Mořský jazyk na bramborách s rajčaty
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 50gramůOlej slunečnicový
- 80gramůOlej olivový
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůOlivy černé
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůRoketa
- 200gramůRajčata
- 120gramůAnčovička - filety
- 1000gramůMořský jazyk
- 20gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
- 2Zralá rajčata nakrájíme na drobné kostičky, filety z ančoviček na nudličky, promícháme, ochucené ryby položíme na brambory, zasypeme ančovičkami s rajčaty, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.