Mořský jazyk na bramborách s rajčaty

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
  • 2
    Zralá rajčata nakrájíme na drobné kostičky, filety z ančoviček na nudličky, promícháme, ochucené ryby položíme na brambory, zasypeme ančovičkami s rajčaty, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.