Mořský jazyk s cherry rajčátky a bazalkou

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
383 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, posekaným rozmarýnem, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
  • 2
    Červená a žlutá cherry rajčátka rozčtvrtíme, smícháme s posekanou bazalkou, ryby položíme na brambory, zasypeme rajčátky s bazalkou, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Ryby posypeme posekanou roketou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.