Mořský rybí džuveč

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
53 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme.
  • 2
    Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou.
  • 3
    Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky.
  • 4
    Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.
  • 5
    V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit.
  • 6
    Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.