Mořský rybí džuveč
95 min.
Ingredience
- 700gramůCibule
- 50gramůRýže loupaná
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kilogramFilé z aljašské tresky
- 1kilogramBrambory
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOlej olivový
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
53 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1K přípravě rybího džuveče si očistíme, oloupeme a omyjeme všechnu potřebnou zeleninu, kterou si postupně nakrájíme.
- 2Oloupaný lilek nakrájený na kostky osolíme, necháme 30 minut "vypotit", pak ho opláchneme čistou vodou.
- 3Brambory, cuketu a papriku nakrájíme na kostky a rajčata na plátky.
- 4Rýži dobře propláchneme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.
- 5V pekáči nebo zapékací míse rozpálíme olivový olej a osmažíme dorůžova cibuli, nakrájenou na plátky. Pak k ní přidáme mletou pálivou papriku a drobně nakrájenou petrželovou nať a postupně přidáme brambory, lilek, cuketu, papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvilku pod poklicí provařit.
- 6Pak přimícháme rýži, kusy rybího filé, přilijeme 2-3 dl horké vody a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut až maso bude měkké, voda bude téměř vyvařená, ale džuveč musí zůstat šťavnatý.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.