Mrkvové karbanátky s krémem

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.
  • 2
    Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • 3
    Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut.
  • 4
    Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření.
  • 5
    Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.