Muffiny se zeleninou, hříbky a sýrem
85 min.

Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 4kusyRajčata
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 110gramůSýr Čedar
- 2decilitrySmetana
- 3špetkyKmín drcený
- 3lžičkySůl
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř černý mletý
- Na vytření a vysypání forem
- Vařené brambory
- 220gramůBrambory
- 4decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané brambory (nejlépe červené) nakrájíme na kostičky. Ve 4 dl osolené vody je povaříme max. 10 minut. Scedíme je a v sítu necháme okapat. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibulku a česnek. Poté ji pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata spaříme vroucí vodou, poté je oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadýrek. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy k bramborům. Očištěné hříbky osušíme a též pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať drobně posekáme. Sýr Čedar nastrouháme. V misce vyšleháme ve smetaně vejce se solí a pepřem.
- 2V pánvi na roztopeném másle s olejem zpěníme cibulku s česnekem, přimícháme houby a krátce vše orestujeme. Poté přidáme petrželku a celou směs smícháme s bramborami, rajčaty, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí. Do mísy prosejeme 4 lžíce mouky, přidáme všechnu zeleninu i s omastkem a promícháme s vejci a smetanou.
- 3Dvanáct formiček na muffiny vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme je zeleninovou směsí do 2/3. Posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct. Pečeme 25-35 minut dozlatova. Upečené muffiny po 2-4 minutách vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.