Muffiny se zeleninou, hříbky a sýrem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané brambory (nejlépe červené) nakrájíme na kostičky. Ve 4 dl osolené vody je povaříme max. 10 minut. Scedíme je a v sítu necháme okapat. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibulku a česnek. Poté ji pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata spaříme vroucí vodou, poté je oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadýrek. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy k bramborům. Očištěné hříbky osušíme a též pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať drobně posekáme. Sýr Čedar nastrouháme. V misce vyšleháme ve smetaně vejce se solí a pepřem.
  • 2
    V pánvi na roztopeném másle s olejem zpěníme cibulku s česnekem, přimícháme houby a krátce vše orestujeme. Poté přidáme petrželku a celou směs smícháme s bramborami, rajčaty, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí. Do mísy prosejeme 4 lžíce mouky, přidáme všechnu zeleninu i s omastkem a promícháme s vejci a smetanou.
  • 3
    Dvanáct formiček na muffiny vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a naplníme je zeleninovou směsí do 2/3. Posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct. Pečeme 25-35 minut dozlatova. Upečené muffiny po 2-4 minutách vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.