Mušle po provensálsku

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme v něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou. Přidáme špetku rozmarýnu, 1 dl vína, bobkový list a pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu, necháme povařit 15 minut.
  • 2
    Vmícháme rajčatový protlak, pokrájenou cuketu, olivy a cukr. Povaříme 10 minut.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu, dáme očištěné a omyté mušle do pařáku a umístíme nad hladinu vody. Zalijeme zbytkem vína a posypeme pomerančovou kůrou. Pod pokličkou vaříme v páře, dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.
  • 4
    Mušle vyjmeme a rozložíme na servírovací mísu.
  • 5
    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.