Mušle po provensálsku
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1kusCuketa
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaCukr moučkový
- 50gramůOlivy černé
- 675gramůMušle slávky
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme v něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou. Přidáme špetku rozmarýnu, 1 dl vína, bobkový list a pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu, necháme povařit 15 minut.
- 2Vmícháme rajčatový protlak, pokrájenou cuketu, olivy a cukr. Povaříme 10 minut.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu, dáme očištěné a omyté mušle do pařáku a umístíme nad hladinu vody. Zalijeme zbytkem vína a posypeme pomerančovou kůrou. Pod pokličkou vaříme v páře, dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.
- 4Mušle vyjmeme a rozložíme na servírovací mísu.
- 5Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.