Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C.
  • 2
    Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit.
  • 3
    Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.