Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 40gramůChléb toastový
- 60gramůSýr Fontina
- 120mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSalát hlávkový
- 4kusyHříbky čerstvé
- 40gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMáta
- 3kusyBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C.
- 2Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit.
- 3Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.