Nadívané křepelky
35 min.
Ingredience
- 50gramůŠalotka
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžícePaštika z husích jater
- 100gramůAnglická slanina
- 8kusůBobkový list
- 3lžíceOlej sezamový
- 4lžíceSirup javorový
- 1500gramůKřepelka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na rozpáleném oleji osmažíme šalotku s česnekem a žampiony.
- 3Přidáme šalvěj. Všechno ochutíme solí a pepřem. Do směsi zamícháme strouhanku a paštiku z husích jater. Křepelky omyjeme, osušíme a zevně i vevnitř osolíme a opepříme.
- 4Křepelky naplníme žampionovou směsí. Na každou křepelku položíme bobkový list, ovineme 2 plátky slaniny, upevníme kuchyňskou nití.
- 5Křepelky potřeme olejem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Pokapeme javorovým sirupem a pečeme přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.