Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem
70 min.
Ingredience
- 2kusyRohlíky bílé
- 100mililitrůCaro s mlékem
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůHovězí maso mleté
- 1kusLilek
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibulka lahůdková
- 80gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaLibeček
- 70mililitrůBujón hovězí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,75lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na vytření pekáčku
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky.
- 2Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
- 4Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem.
- 5Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.