Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky.
  • 2
    Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.
  • 4
    Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem.
  • 5
    Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.