Nákyp z brambor s kuřecím masem

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Potom je scedíme a rozšťoucháme na kaši. Do brambor přilijeme teplé mléko, vložíme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Kaši ještě jednou dobře promícháme a zatím necháme stranou.
  • 2
    Náplň: Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, který necháme jen provonět. Grilované kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které na strojku na maso pomeleme a přidáme ho do pánve. Směs osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Nakonec do masa vmícháme nasekanou petrželku, zamícháme a ihned pánev stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Zapékací formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a na dno formy dáme půlku bramborové kaše. Na kaši položíme připravené mleté maso a přikryjeme zbylou bramborovou kaši. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku. Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 30 minut.
  • 4
    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 15 minut odpočinout a potom krájíme na úhledné porce. Porce na talíři posypeme nakrájeným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.